Too Good To Go-app redt maandelijks 10.000 maaltijden in Brussel

© Too Good To Go
| De app slaat aan in Brussel.

Via de applicatie 'Too Good To Go' zijn er in het volledige gewest in zestien maanden tijd liefst 160.000 nog perfect eetbare maaltijden gered van de vuilnisbak. Meer dan 12.000 Brusselaars gebruikten de app regelmatig.

Het concept van 'Too Good To Go' is simpel. Restaurants en supermarkten die met overschotten kampen, bieden die restjes aan via de app. Voor slechts een derde van de prijs kunnen gebruikers die overschotten ophalen, zodat ze niet in de vuilnisbak belanden. Een simpel, maar doeltreffend initiatief tegen voedselverspilling.

Bijna anderhalf jaar na de lancering van de app, maakt 'Too Good To Go' de balans op. In Brussel is het gelauwerde initiatief sinds de lancering in maart 2018 door meer dan 12.000 actieve 'Waste Warriors' gebruikt. Voor de gehele Brusselse regio staat de teller op liefst 160.000 maaltijden die geconsumeerd en dus niet weggegooid werden.

Sushi Shop

In de Vijfhoek kent het concept het grootste succes. In Brussel-Stad werden net geen 50.000 van de 160.000 bestellingen ingezameld via de applicatie. Dat is het equivalent van 50.000 kilogram voedsel, ofwel 150.000 kilogram CO2 die niet zomaar in rook opgaat.

Van de meer dan 150 partnerbedrijven worden de meeste overschotten in Brussel opgehaald bij de Sushi Shop aan het Centraal-Station. Op de tweede plaats staat de Elsense bakker Chambelland, waar vooral taarten en koeken besteld worden. De zoute quiches van Les Tartes de Françoise in Elsene vervolledigen de top drie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?