Twee Brusselaars maken crackers op basis van brouwresidu

© Beerfood/Facebook
| De crackers van Beerfood

"Eat beer." Dat is de boodschap van een Brusselse start-up die crackers maakt met draf, het brouwresidu dat overblijft bij het maken van bier. "Afval verminderen zit in ons DNA."

Beerfood is een start-up van twee Brusselaars, Rodolphe Paternostre en Alan Dartevelle. Drie jaar geleden kregen zij het idee om crackers te maken met het residu dat overblijft na het brouwen van bier, weet La Capitale.

"Ik werkte bij Brussel Leefmilieu rond afvalbeheer en las toen over een Amerikaanse start-up die ontbijtrepen van draf maakte", zegt Paternostre. "Bier is mijn passie en die wilde ik combineren met mijn kennis over de kringloopeconomie."

Samen met Dartevelle ging hij toen aan de slag. "Het duurde twee jaar om de nodige kennis op te bouwen en nutritionisten te ontmoeten. We ontwikkelden het recept met twee koks van vzw Eatmosphere en in bakkerij La Fleur du Pain konden we onze eerste tests uitvoeren."

Afval verminderen

Beerfood hecht belang aan samenwerking met lokale bedrijven. Dertig procent van de ingrediënten voor hun crackers zijn gerecycleerde producten. Die halen ze bij onder meer Brussels Beer Project en En Stoemelings. "Het afval verminderen zit in ons DNA", aldus Paternostre.

De start-up biedt drie soorten crackers aan in drie verschillende kleuren, zwart (gerookte ajuin), geel (met mosterd en rozemarijn) en rood (rode biet en venkel). Die worden verkocht in allerlei cafés en bierwinkels in de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?