Vijf tips voor het zonovergoten weekend

© La guingette du parc du Forest

Het is heerlijke lenteweer in het weekend van 1 en 2 juni, met temperaturen tot 30 graden. BRUZZ doet vijf suggesties om optimaal te genieten van het zonnetje. Zo is er Wheelcharity in Jette, een artiestenparkoers in Ukkel en zijn er de talloze guingettes in de Brusselse parken.

  • Wheelcharity

Het meest sociale festival van Brussel is al aan zijn achtste editie toe. In het Poelbos in Jette kan je zaterdagnamiddag terecht voor muziek, eten en cocktails, (kinder)animatie en rolstoelsporten. Op de main stage treden onder andere Woodie Smalls en Masala op. Op de DJ stage staan onder meer Dr Pepper, Kelly Verbier en Atomik geprogrammeerd. En het beste is: de inkom is helemaal gratis en de opbrengst van drank en eten gaat naar het goede doel.

WHEELCHARITY 1/6, Poelbos in Jette

  • Artiestenparkoers Ukkel

Nog een klassieker is het tweejaarlijkse artiestenparkoers in Ukkel, Drogenbos en Linkebeek. Het kunstenfestival zet ruim 300 lokale artiesten in de verf. Geïnteresseerd kunnen de bonte mix aan kunstenaars - van street artists tot fotograven - opzoeken in hun atelier tussen 12 en 19 uur om ze live aan het werk te zien. Aan onder meer het Wolvendaelkasteel worden ook randanimaties voor de kleinsten voorzien. In het kader van het Feest van de Ukkelbeek kan je er ook middeleeuwse taferelen aanschouwen.

ARTIESTENPARKOERS 1/6 & 2/6, diverse locaties in Ukkel, Drogenbos en Linkebeek

  • Piknik Elektronik

Piknik Elektronik verklaart zondagnamiddag het nieuwe seizoen voor geopend. Veel woorden hoeven we aan dit beproefde zomerevenement niet vuil te maken. Je weet wat te verwachten: een feestelijke en bedwelmende namiddag en avond, die bewegen op het ritme van een stel zonnig ingestelde dj’s. Er is geen betere manier om de zomer in te duiken. Om het seizoen af te trappen kozen de organisatoren voor het Osseghempark in Laken. En ook hier betaal je geen cent.

PIKNIK ELEKTRONIK 2/6, Jean Offenbergplein in Laken

  • Feest van de Fiets

Het Milieufestival mag dit jaar twintig kaarsen uitblazen en doet dat zondag in samenwerking met de Ronde van Frankrijk. Het percussie-ensemble Sysmo verklaarde het ecofeest vrijdagavond al voor geopend, maar zondag zwengelt het groene festival ook de gele trui-koorts in de hoofdstad aan met een fietsfeest in het Jubelpark. Onder het goedkeurende oog van wielerlegende Eddy Merckx kan je er al fietsend smoothies maken en naar concerten van La Petite Boucle en Bike Sound System van 'recyclage-dj' Daddy K7 gaan luisteren. Er is ook een draaimolen voor klein en groot.

FEEST VAN DE FIETS 2/6, Jubelpark

  • Guingettes en terrasjes

Mocht je in bovenstaande niet-exhaustieve lijst niet je goestink vinden zijn er nog de talloze terrassen die Brussel rijk is. Wil je zonnekloppen of net de schaduw opzoeken? Bekijk hier waar de zon op welk moment van de dag het best staat. Dit weekend gaan ook verschillende parkbars, de zogeheten 'guingettes' open. Daar kan je naast iets eten of drinken ook andere dingen beleven, van concerten meepikken tot yogales volgen. In het Josaphatpark in Schaarbeek kan je zelfs een picknickmand bestellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?