eat

Waar kan je zondag eten met je familie?

Zondag is de uitgelezen dag om de (verre) familie uit te nodigen voor een dagje Brussel. Maar waar ga je best eten? Onze redacteurs verzamelden de beste adresjes die open zijn op zondag en vlak bij een treinstation liggen. Smakelijk!

In het noorden van Brussel

Jette

Petit Os

Klein maar gezellig restaurantje vlak bij het station van Jette. Het mekka voor de ribbetjesliefhebber. Open van 12u tot 14u30 en van 18u tot 01u.

Le Central

Klassieke Belgische brasserie, compleet met lambrisering, tegelwerk en spiegels op tien minuten wandelen van het station van Jette. Ook fijn voor een glas. Zondag open van 10u30 tot 22u30.

c1283_le_centralcivan.jpg
© Ivan Put
| Le Central

Schaarbeek

Train World

Train world is niet enkel een museum vlak bij het station van Schaarbeek, je kan er ook terecht voor een lekkere lunch. Een bezoek aan het museum kan uiteraard, maar is niet verplicht. Menu met klassiekers zoals filét américain en waterzooi. Zondag open van 9u tot 17u

Le Zinneke

Oer-Brussels decor met oude sepiakleurige foto’s van volkse taferelen, muurschilderingen met Manneken Pis en houten lambrisering, op vijf minuten wandelen van Meiser. Lid van de slowfoodbeweging, werkt zoveel mogelijk met ambachtelijke en biologische streek- en hoeveproducten. Zondag open van 12u tot 14u en van 18u tot 22u.

r1258_le_zinnekecsaskia.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Le Zinneke.

In het Centrum

Chicago

Kindvriendelijke zaak op een kwartiertje wandelen van Brussel-Centraal. Uitgebreide en gevarieerde kaart, ideaal voor een lunch met de familie. Serveert ook cakes. Zondag open van 9u tot 17u.

Arcadi

Te vinden op het einde van de einde van de Sint-Hubertusgalerij, op vijf minuten wandelafstand van Brussel-Centraal. Uitgebreid menu, maar staat vooral bekend om quiches. Waan je op wereldreis met de vele postkaartjes en bankbiljetten van over de hele wereld aan de muren. Zondag open van 9u tot 23u45.

Victor

Combineer je bezoek aan Bozar met een stop in het Victor Café van het museum, op vijf minuten wandelen van Brussel-Centraal. Moderne gastronomie in een modern decor. Zondag open van 10u tot 23u.

Kokob

Ethiopisch restaurant op tien minuten wandelen van Brussel-Centraal. Bestek is hier overbodig, schep de heerlijke gerechten op met de typische injera, een hartige pannenkoek. Zondag open van 12u tot 15u en van 18u tot 23u.

1546 Victor-Bozar-cafe
© Saskia Vanderstichele
| Victor-Bozar-cafe

Rond Brussel-Zuid

Le Bistro

Typisch Belgische brasserie, op tien minuten wandelen van Brussel-Zuid. Grote zaak met verschillende verdiepingen, dus ideaal voor grote groepen. Zondag open van 10u tot 23u.

Au bon coeur 3

Griekse zaak die dit jaar haar dertigste verjaardag viert, op vijf minuten wandelen van Brussel-Zuid. Eten met je handen is toegestaan. Zondag open van 12u tot 15u en van 18u tot 22u.

Coimbra

Een van de betere Portugezen, op tien minuten wandelen van Brussel-Zuid. Gezellig restaurant met typisch Portugees interieur. Zondag open van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u30.

Er zijn natuurlijk ook andere adresjes, denk aan Ballekes, Les Filles, Ricotta & Parmesan, Pasta Divina, Barapoat (Jette), Le Guignol en Le Refuge (allebei in Ukkel). Heb je zelf nog tips? Laat ze gerust achter in de commentaren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?