#ZomertipsInBrussel (4): Comme chez Bruxelles

© smarksthespots.com
| De Griekse advocate Sandy is een grote kenner van het Brusselse horeca-aanbod

Voor #ZomertipsInBrussel geven mensen die bloggen over Brussel vijf weken lang tips over wat je deze zomer allemaal kan doen in de stad. Deze week deelt Sandy van horecablog S Marks The Spots haar favoriete plekken om uit eten te gaan in de stad.

Haar werk als advocate bracht haar naar Brussel en de liefde voor de stad heeft haar hier gehouden. Sandy van S Marks The Spots komt uit Griekenland, maar woont nu al bijna acht jaar in Brussel. “Lawyer by day, blogger by night.” Zo omschrijft Sandy zichzelf.

Op haar populaire blog S Marks The Spots deelt ze haar favoriete restaurants, cafés, brunchplekken, reistips en nog veel meer. Op Instagram is ze naast S Marks The Spots ook actief met het profiel See My Brussels, waar ze mooie beelden van de stad verzamelt.

De webactiviteiten zijn een creatieve uitlaat voor Sandy. “Als advocaat hang ik vast aan bepaalde regels, maar met mijn blog kan ik volledig mijn creatieve zelve zijn.”

Een favoriete keuken kan Sandy moeilijk kiezen. “Grieks vind ik natuurlijk wel echt heel lekker”, lacht ze. Ze houdt van mediterraan eten, maar evengoed van de Aziatische keuken. En Belgische kost? “Ik hou ook van de Belgische keuken, al vind ik die misschien eerder winters. Ik ben helemaal verzot op garnaalkroketten.”

Voor #ZomertipsInBrussel vertelt Sandy aan BRUZZ waar je deze zomer in Brussel moet zijn voor een heerlijk ontbijt, brunch, lunch, dinner of een verfrissend ijsje. Begin al maar te watertanden!

  • Ontbijt: Belga & Co

Belga & Co
© Facebook Belga & Co
| Verfrissende drankjes bij Belga & Co.

Wie zijn dag graag begint met een goede kop koffie, moet volgens Sandy bij Belga & Co zijn. Hier vind je zowel warme als koude varianten. “Tijdens de zomer drink ik hier mijn favoriete iced latte, perfect voor warme dagen”, vertelt Sandy."Daarnaast kun je er ook genieten van een lekker ontbijt." Sandy’s favoriet? Blueberry pancakes...

Belga & co vind je zowel in de Sint-Bonifaaswijk en als in de Kasteleinswijk in Elsene. “Ik verkies die aan Kastelein, daar is een klein terras aan de achterkant. Ideaal voor de zomer!”

Belga & Co
Baljuwstraat 7A
1000 Brussel

E. Solvaystraat 12
1050 Elsene

  • Brunch: Comptoir Rodin

“Iedereen die mij kent, weet dat ik altijd te vinden ben voor een brunch. Tegenwoordig is Comptoir Rodin daarvoor mijn favoriete plek,” aldus Sandy. Het restaurant staat dan ook in de lijst My favorite brunch spots in Brussels op de blog. (Lees verder onder de afbeelding.)

Comptoir Rodin
© smarksthespots.com
| Comptoir Rodin serveert een All-you-can-eat buffet.

Comptoir Rodin is gevestigd in het gerenoveerde Pavillon Rodin en heeft een ingesloten patio, een heerlijke plaats om te vertoeven bij mooi weer. “Het eten is natuurlijk altijd het belangrijkst, maar het is altijd leuker om op een mooie plek te zitten”, zegt Sandy.

De brunch die Comptoir Rodin serveert, bestaat uit een all-you-can-eat-buffet. In het uitgebreide aanbod zitten ook verschillende gerechten met een Oosters karakter, zoals shakshuka, een Israëlisch eenpansgerecht op basis van eieren.

Comptoir Rodin
Auguste Rodinlaan 8
1050 Elsene

  • Lunch: Philema

R1542 philema
© Saskia Vanderstichele

Zomers associeert Sandy met mediterrane kost, en dan vooral lekkernijen uit haar thuisland Griekenland. “Het eten bij Philema doet me altijd een beetje terugkeren naar mijn geboorteland,” vertelt Sandy. De keuken serveert traditionele Griekse gerechten met een moderne twist. Wat volgens Sandy de gerechten bij Philema zo geweldig maakt, is het gebruik van de beste en meest verse ingrediënten.

In de zomer gaat Sandy voor gegrilde inktvis, brasem met groentjes en het Kretenzische gerecht dakos. “Dakos is gedroogd brood, besprenkeld met olijfolie en tomaten. Door het vocht van de tomaten wordt het brood heerlijk zacht. Voeg nog wat fetakaas toe en je hebt een heerlijk zomers en traditioneel Grieks gerecht.”

Philema
Waterloosesteenweg 437
1050 Elsene

  • Dinner: Le Tournant

Le Tournant
© smarksthespots.com
| Het eenvoudige interieur van Le Tournant.

“Dit is echt één van mijn favorieten voor alle seizoenen!” zegt Sandy. Bij Le Tournant ligt de focus volledig op het eten en dus kozen ze hier voor een eenvoudig interieur met houten tafels en bakstenen muren. Op haar blog wijst Sandy ook op de uitstekende wijnkennis van de bediening.

“Ik krijg nooit genoeg van hun rundstartaar met miso (een soort Japanse kruidige pasta van gefermenteerde sojabonen, red.) en saus van zwarte cantharellen. Maar houd zeker altijd plaats voor een dessert. De oranjebloesemsorbet mag je zeker niet missen,” adviseert Sandy.

Le Tournant
Waversesteenweg 168
1050 Elsene

  • Ijsjes: Frederic Blondeel

Frederic Blondeel
© smarksthespots.com
| "Mijn favoriet is het chocolade ijs van echt Belgische chocolade", zegt Sandy.

Wie zomer zegt, zegt ijsjes! Tussen alle visrestaurants op de Vismarkt vind je ook de zaak van chocolatier Frederic Blondeel. Naast smakelijke chocolade en pralines serveert Blondeel hier ook ijsjes en andere lekkere zoetigheden. “Mijn absolute favoriet is het chocolade-ijs, maar hazelnoot en sinaasappel zijn ook echte toppers.” Wie een horentje bestelt, kan dat laten onderdompelen in heerlijke chocolade naar keuze.

Frederic Blondeel
Baksteenkaai 24
1000 Brussel

#ZomertipsInBrussel

Voor #ZomertipsInBrussel geven mensen die bloggen over Brussel vijf weken lang tips over wat je deze zomer allemaal kan doen in de stad.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?