64.000 bezoekers voor kunstbeurs Brafa

De 63e editie van de kunst- en antiekbeurs Brafa (afkorting van BRussels Art FAir) heeft opnieuw een bezoekersrecord gebroken. Zowat 64.000 mensen zakten af naar Tour & Taxis, en dat is 5 procent meer dan tijdens de vorige editie.

BRAFA2018
© BRAFA
| De Brussels Art Fair 2018 sloot zondag de deuren met een nieuw record

De stijging is volgens de organisatoren vooral te danken aan een toenemend aantal buitenlandse bezoekers uit Nederland, Duitsland Zwitserland en Frankrijk.

De verkoopcijfers weerspiegelen volgens de inrichters deze positieve tendens. "Het is vermoedelijk de hoogstaande kwaliteit van de aangeboden stukken die het succes van de beurs heeft bepaald, mede een prijzenpolitiek die bewust rekening hield met de huidige realiteiten van de kunstmarkt", klinkt het zondag in een persbericht.

Positieve belevenis

"Het is belangrijk dat elke bezoeker voelt dat hij welkom is en de aandacht krijgt die hij verdient", zegt Harold t'Kint de Roodenbeke, de voorzitter van de Brafa. "Het moet ervaren worden als een positieve belevenis. En het is precies deze sfeer die de Brafa onderscheidt van de andere belangrijke evenementen van hetzelfde kaliber".

De Brafa van volgend jaar zal plaatshebben van 26 januari tot 3 februari 2019 in Tour & Taxis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?