BANG! Tussen high- en lowbrow

Opening Night. Love Me Tender II (18/2, 19.00)

Een ode aan de liefde, die aansluit bij het huidige BAI_-thema, de romantiek. Johannes Verschaeve zingt ‘Love me tender’ en andere walsjes. De Cock performt en verheerlijkt iets wat verloren is gegaan, maar waar we allemaal naar hunkeren: de slow. “Ik nodig alle aanwezigen uit om met elkaar te dansen en een dam te bouwen tegen de vereenzaming van het individu, dat denkt de wereld aan zijn voeten te hebben via een onnozel schermpje dat hij met zijn duim bedient.”

Free sculpting w/ Jan De Cock (23/2, 20.00)

Beeldhouwers Jan De Cock en zijn twee vaste assistenten creëren live een sculptuur, begeleid door toetsenist Peter Vandenberghe, trompettist Bart Maris en drummer Danny Van Hoeck. De laatste twee zaten ooit bij X-Legged Sally, een persoonlijke favoriet van de kunstenaar, van toen hij als zestienjarige nog in de klas zat bij een van de bandleden.

Closet Sale (25/2, 18.00) - Karaoke Contest powered by XL-Air (22/3, 20.00)

High- en lowbrow worden op BANG! bewust door elkaar gegooid. Verschaeve: “Een tweedehandsmarkt met vintage kleren en een karaokeavond hebben iets ongedwongens dat ik op highbrowevents vaak mis. Onlangs deed ik een residentie in Gent en tussen de expo’s en de performances organiseerde ik ook een bingoavond. Die mix van niche en laagdrempelig werkt heel verfrissend.”

Punks W/ Brains Jeroen De Pessemier, Stijn Meuris, Joost Vandecasteele, Jef Verbeeck (1/3, 20.00)

Geïnspireerd door de TED-talks nodigt Verschaeve vier gasten uit die telkens twintig minuten spreken over een onderwerp waar ze veel van af weten. Zo legt Jef Verbeeck van Raketkanon het belang uit van klare wetenschappelijke argumenten, heeft schrijver Joost Vandecasteele het over verwarring als protest en vergelijkt Jeroen De Pessemier van The Subs de stadsculturen in Londen, Parijs en Berlijn. “Hoe tof is het niet om samen met anderen te komen luisteren naar mensen die iets te vertellen hebben?”

BANG! No comforts, no zones, curated by Johannes Verschaeve

data: 18/2 > 25/3

waar: BAI_ 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Van Cloaca tot counterstrike: het poppretpark van Wim Delvoye
  • Philosophes miniatures au Millenium Festival
  • Fearless film-maker goes where no one has gone before
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement