Brussel swingt mee op wereldwijde silent disco

© Kevin Van den Panhuyzen

Dit weekend vindt de grootste silent disco op aarde opnieuw plaats. In meer dan honderd steden wereldwijd wordt zaterdag namelijk World Dance Day gevierd. Je danst dan met tienduizenden mensen tegelijkertijd op dezelfde muziekmix. Dit jaar kan je voor het eerst ook in Brussel je benen losschudden.

De World Dance Day werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door het sociale collectief The Liberators. Die ploeg is niet aan zijn proefstuk toe. Ze organiseerden in 2017 al een wereldwijd experiment waarbij ze mensen uitdaagden om elkaar in de ogen te kijken of stonden geblinddoekt in het openbaar om te knuffelen met wildvreemden.

Tijdens de World Dance Day draait het erom zo veel mogelijk mensen op dezelfde muziek te laten dansen. Je krijgt de één uur durende mix toegestuurd en brengt hem dan zelf mee op je smartphone of mp3-speler. Op heel de aardbol start iedereen de muziekmix tegelijkertijd en shake je dus samen met dansers in Australië, Japan, Pakistan of Canada.

Wil je graag ook wat lokale dansers om je heen, dan kan je in Brussel verzamelen in het Warandepark. Om vier uur stipt wordt daar gestart met dansen, anders dans je natuurlijk niet meer synchroon met de rest van de wereld.

WORLD DANCE DAY 13/4, 16.00, Warandepark

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?