Jam-hotel omgetoverd tot gigantische pop-upwinkel

© JAM-hotel

Het JAM-hotel aan de Charleroisesteenweg ontvangt drie dagen lang geen gasten. Want in de kamers kunnen honderddertig creatievelingen een weekend lang hun stukken verkopen. Het is al de vierde editie in minder dan twee jaar.

Je kan op de zeven verdiepingen van het hotel terecht voor de meest uiteenlopende kunststukjes. Van mode en juweelontwerp, over keramiek, tot fotografie en collagekunst. Vooral Belgische makers, zoals het populaire modelabel Belge une fois zakken af naar het hotel. Toch zijn er ook een aantal buitenlandse designers die naar Brussel afgezakt komen.

Voor een plaatsje op de pop-upmarkt meten de kunstenaars wel een behoorlijk bedrag neerleggen. De goedkoopste staanplaatsen kosten al snel 450 euro. Voor de duurste plaatsen loopt dat zelfs op tot 750 euro.

Geen half werk dankzij FiftyFifty

Het populaire muziekconcept FiftyFifty springt mee in deze vierde editie. Zij organiseren drie dagen lang concerten in de rooftop bar van het hotel. Zo zetten ze onder andere de singer-songwriter Jeanna op het podium. Ook in de lobby zal er het hele weekend muziek zijn. Daar geven DJ's het beste van zichzelf.

POP UP THE JAM #04 7 > 9/12, JAM Hotel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?