Klarafestival lokt 23.500 bezoekers

© Facebook (Klarafestival)
| Het Klarafestival lokte zo'n 23.500 bezoekers.

Het Klarafestival klokt dit jaar af op 23.500 bezoekers. In totaal woonden zij 30 voorstellingen van meer dan 1.330 artiesten bij. Het muziekfestival ging dit jaar door onder de noemer ‘Alles wieder gut’.

Naar goede gewoonte vormen de concerten met grote symfonische orkesten in de BOZAR de ruggengraat van het Klarafestival. Onder meer het openingsconcert met de Houston Symphony en violiste Hilary Hahn, de Vijfde van Beethoven met het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam, en de Belgische première van het klank-en-lichtspektakel Mysterium werden bijzonder goed ontvangen.

Toch was er dit jaar ook plaats voor intimiteit. Aan het Flageygebouw in Elsene werd de Klarafestival Box opgetrokken, de kleinste concertzaal ter wereld. In het 15 vierkante meter grote zaaltje met drie zitplaatsen gingen 190 miniconcertjes door.

Het Klarafestival oversteeg in 2018 ook de puur klassieke muziek. In de KVS, het Kaaitheater en deSingel in Antwerpen stonden er met Loopstation, Un Sacre du Printemps en Echo vernieuwende muziektheater- en dansproducties op het programma.

Een laatste nieuwigheid waren de Klara's, de Belgische muziekprijzen voor de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Die werden voor het eerst tijdens het Klarafestival uitgereikt.

Ook in 2017 lokte het Klarafestival 23.500 bezoekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?