Kunst voor 50 tot 5.000 euro op Affordable Art Fair

© Pauline Tonglet)

Vind je kunstgalerijen te duur of te intimiderend? Maar wil je toch kunst aan je muur? Dan ben jij het doelpubliek van de Affordable Art Fair. De Brusselse editie van het populaire internationale concept loopt dit jaar van 26 tot 29 februari op de site van Thurn & Taxis.

Kunstbeurzen boomen al enkele jaren. Iedereen wil een tas van ART Brussels, of Brad Pitt spotten in Basel. Ook de ‘alternatieve’ beurzen scoren in Brussel. Het is aanschuiven bij de ruilbeurs Truc Troc, en het zal ongetwijfeld ook weer koppen lopen worden op de AAF.

The name says it all, sweetie darling. De Affordable Art Fair wil betaalbare kunst samenbrengen op een beurs. Dit jaar zetten 95 galeries een stand op. En die komen niet alleen uit België. Spanje en Frankrijk zijn goed vertegenwoordigd, maar zelfs Japan, Vietnam en Brazilië zijn er. De galerijen brengen kunst mee die ruwweg tussen de 50 en de 5.000 euro kost. Meestal erg kleurrijke en decoratieve kunst, van onbekendere kunstenaars, al kom je ook wel een print of een multiple van een grote naam tegen.

Het concept heeft ondertussen de wereld veroverd. Naast Brussel kan je ook een AAF vinden in steden als Londen en Seoul, Amsterdam of Stockholm. Met 1,6 miljoen bezoekers die al 295 miljoen euro aan kunst uitgaven, volgens AAF.

© ©AAF

Je kan van stand tot stand kuieren, al dan niet met de Visa in de aanslag. Maar daarnaast zijn er op de beurs ook een enkele workshops en performances. Zo kan je model staan voor de Belgisch-Nederlandse artiest Jefta en zijn ‘moving sculptures’, extreem vertraagde beelden van bezoekers aan de beurs. Je skateboard costumizen kan bij het Chalk Custom Board Project. Kinderen kan je parkeren in de Tropical Kids Space. En Sint-Lukas Antwerpen viert zijn 75ste verjaardag met 75 kunstwerken, gemaakt door oud-studenten of docenten, die je kan kopen voor, jawel, 75 euro.

Affordable Art Fair
Thurn & Taxis
26 tot 29/2

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De auto geeft tegengas: de strijd om de straat
  • Hoe een witte en gekleurde school enkel de voordeur delen
  • Moedige starters in de Dansaertstraat
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Binnengluren in het pornopaleis: 40 jaar Cinema ABC
  • L'art Belgo-Conlogais s'expose
  • Serge Aimé Coulibaly counters the virus with WAKATT
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement