Lunchlezing over 'kweekvlees', met bedenker Mark Post

© Sebastiaan ter Burg / Flickr CC
| Mark Post ontwikkelde vlees in het labo

In deze tijden vol milieumarsen en 'bosbrossers' zijn carnivoren vaak kop van jut. Vleesteelt is niet meer ecologisch verantwoord. De Nederlandse farmacoloog Mark Post werkte jaren aan een alternatief: kweekvlees gemaakt in een labo. Bij Vlaams-Nederlands centrum voor cultuur en debat deBuren komt hij er deze middag alles over vertellen.

De professor van de universiteit van Maastricht was in 2013 de eerste wetenschapper die erin slaagde om in zijn laboratorium een synthetische hamburger te kweken. Die werd onder andere gefinancierd door Google-oprichter Sergey Brin en werd omschreven als "lekker maar nog wat droog."

Bij deBuren bijt je je vast in vragen over de haalbaarheid, de veiligheid en de milieuvriendelijkheid van kweekvlees. Ondertussen krijg je ook nog een smakelijke lunch voorgeschoteld. Al zal die nog niet synthetisch zijn.

LUNCHLEZING KWEEKVLEES 22/2, 12.30 deBuren

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?