Nieuwe editie Nacht van de Sterren aangekondigd

Zoals elk jaar in de maand augustus organiseert de Belgische Federatie van Franstalige Amateurastronomen avonden om het publiek te laten kennismaken met de wonderen van het heelal.

Deze avonden zijn een uitgelezen kans om het fenomeen van de Perseïden te ontdekken, een meteorenzwerm waar de aarde elke jaar in augustus doorvliegt en voor een ontelbaar aantal vallende sterren zorgt. Daarnaast kunnen nieuwsgierigen via de telescoop een blik werpen op de planeet Jupiter en zijn satellieten, op de ringen van Saturnus, op het maanlandschap of op verschillende sterrenconstellaties.

De waarnemingen zijn evenwel afhankelijk van het weer. Woensdagavond moest de Koninklijke Sterrenwacht in Ukkel zijn derde editie van de Nacht van de Sterren nog afgelasten door de slechte weersomstandigheden en het bijhorende beperkte zicht op de hemel.

De Nachten van de Sterren van de andere verenigingen vinden plaats van 11 tot en met 14 augustus. De lijst met deelnemende clubs in Wallonië en Brussel is beschikbaar op de website van de Federatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement