Pride Parade kleurt zaterdag de Brusselse straten

© Mido via Twitter
| De hoogmis van de LGTBQI+ trekt weer door de straten van Brussel.

Zaterdag is het weer zover, hoewel heel het weekend verschillende festiviteiten plaatsvinden, staat het centrum van Brussel op deze dag volledig in het teken van Pride. Het is de 24ste keer dat de parade door de stad trekt. Dit mag je verwachten voor Pride 2019:

Zaterdagmiddag zullen de Brusselse straten overspoeld worden met schreeuwerige kleuren, vooral veel regenbogen, gedragen door duizenden uitbundige feestvierders en activisten die opkomen voor LGBTQ+-rechten. Het thema voor dit jaar: All for one!

Wie de dag zedig wil inzetten kan zaterdag om 11.00 uur terecht in de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand kerk op de Kolenmarkt voor een oecumenische misviering. Daarna kan je meteen doortrekken naar de Pride Village op de Kunstberg en de Rainbow Village in de Sint-Jacobswijk die beide openen om 12.00 uur.

Daar vind je een grote verscheidenheid aan informatie- en eetstandjes en vanaf 13.45 uur is er de mogelijkheid om de benen al stevig los te zwieren op verschillende dj-sets. Even later, om half drie vertrekt de befaamde parade vanuit de Pride Village.

Vanaf het Centraal-Station zal de kleurrijke stoet meer downtown gaan, het Brussels Parlement passeren om vervolgens weer te eindigen in de buurt van de Kunstberg. Vanaf 17.00 uur gaan alle remmen los tot in de allervroegste uurtjes in de Pride Village, Rainbow Village en de vele afterparty’s in verschillende Brusselse cafés en nachtclubs.

Meer informatie over het programma van de Belgian Pride 2019 vind je hier.

Pride 2019 route
© The Belgian Pride
| De Pride slingert zich een weg door de binnenstad van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?