Spullenhulp viert tachtigste verjaardag met gigantisch bed

© Spullenhulp

Spullenhulp blaast dit weekend tachtig kaarsjes uit en viert dat in het Jubelpark. De organisatie bouwde er een groot bed van drie meter hoog. Spullenhulp wil niet alleen de gekende verkoop van tweedehandskledij in de verf zetten, maar ook de begeleiding van daklozen op zoek naar een huis.

“Veel mensen kennen ons van de tweedehandswinkels,” zegt Odile Dayez van Spullenhulp. “Maar we doen meer dan enkel kledij inzamelen, we helpen ook daklozen met het vinden van onderdak.” Het gigantische bed symboliseert hoe moeilijk het is voor sommige mensen om een dak te vinden. “Er komt heel wat administratie bij kijken. Bovendien kampen heel wat daklozen met psychische problemen of verslavingen, ook dat bemoeilijkt de zoektocht,” vertelt Dayez.

Spullenhulp heeft momenteel twee opvangtehuizen voor daklozen, in Elsene en Vorst. Daar is plaats voor 300 mensen. Ze stellen ook transitwoningen ter beschikking en bieden psychologische hulp aan daklozen.

Vanaf vrijdagnamiddag starten de activiteiten in het Jubelpark. Bezoekers kunnen gratis boeken meenemen met getuigenissen van (ex-)daklozen, luisteren naar hun verhalen en kijken naar een theatervoorstelling die de problematiek in de kijker zet.

> Spullenhulp wordt 80. 08/09 17:00 – 10/09 16:00, Jubelpark, Etterbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Laurent Garnier sluit Paradise City af

event 1519140607
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement