Vijf dagen vol kleine ontmoetingen op 'Bewogen'-festival

20190219_Festival Bewogen
© Sofie Van den Bergh
| In de markten wordt een 'theater van de publieke ruimte' georganiseerd.
© Sofie Van den Bergh
| In de markten wordt een 'theater van de publieke ruimte' georganiseerd.

Het festival Bewogen palmt vijf dagen lang, vanaf woensdag, het hele gewest in. Vele kleine evenementjes worden samengewoven tot een groot festival. Als apotheose is er het Bal Bougé op zaterdag in de Beursschouwburg.

Van Syrisch koken tot literaire ontmoetingen en van Sint-Lambrechts-Woluwe tot Watermaal-Bosvoorde. Het festival Bewogen doorkruist het hele gewest en doet dat met de meest uiteenlopende evenementen.

Met dat diverse programma wil men ontmoetingen opzetten tussen Brusselaars, nieuwkomers, vluchtelingen en asielzoekers. Zo zijn er bijvoorbeeld ook evenementen in het Maximiliaanpark of kan je in het Liedekerkepark in debat met auteur Minne Huysmans. Hij schreef Terpoceen, een boek vol verhalen van jonge immigranten.

Dansen in de Beursschouwburg

Het orgelpunt van de vier dagen ontmoetingen is het Bal Bougé. Dansen kan je op de muziek van onder andere JAY MNG en de dj's van RebelUp. Maar daarnaast worden ook kortfilms vertoond, staan er verschillende performances op het programma, en verzorgen de organisaties 'Femma' en 'Samen voor Morgen' het eten.

FESTIVAL BEWOGEN > 24/2, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?