Vlaamse feestdag wordt grote trouwpartij

© Wauter Mannaert

Op 11 juli krijgt de trouwzaal van het Brusselse stadhuis een wel bijzonder cachet. Dan trouwen tweehonderd mannen en vrouwen. Niet met elkaar, maar met Brussel.

Het is een van de vele activiteiten om de Vlaamse feestdag in Brussel kracht bij te zetten. Sinds de 11juliviering die door de VRT gecoverd wordt naar Antwerpen is verhuisd, heeft Muntpunt kosten noch moeite gespaard om ook in Brussel een groots feest op stapel te zetten.

Sinds zes jaar is dat onder de formule Brussel Danst. Net zoals vorig jaar zullen er dance battles plaatsvinden op het Muntplein. De Vlaamse Gemeenschap wil zo de band met de Brusselse en Vlaamse jongeren aanhalen.

Piet Lambrecht, projectleider Muntpunt

“Zulke dance battles gaan echt over de tongen bij de jongeren, hebben we vorig jaar gemerkt. Ze noemen het ook zelf Brussel Danst,” zegt Piet Lambrechts van Muntpunt. De wedstrijd komt in verschillende categorieën (breakdance, all style, afro-caribbean) en wordt gejureerd door een team van internationale gasten uit onder meer Portugal, Zweden, Senegal en Jamaica.

Nieuw dit jaar is de grote trouwpartij op de Grote Markt. Die wordt in goede banen geleid door productiehuis Cirq samen met dramaturg Ruud Gielens.

Tweehonderd koppels kunnen in de trouwzaal hun liefde voor Brussel uitspreken. ‘s Avonds worden ze aan de feestdis uitgenodigd voor een lekkere stoemp saucisse, volgens het recept van Orde van de Stoemp. Iedereen is uitgenodigd voor de trouwreceptie op de Grote Markt om 19u. In de namiddag zendt Radio 2 intussen de Vlaamse top 100 uit vanop de Grote Markt, met optredens van onder meer Luc Steeno en John Terra. ’s Avonds spelen de Kreuners.

Het volledige programma vindt u op brusseldanst.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?