Artiesten Couleur Café krijgen drinkbus

© BRUZZ
| De opbouw van Couleur Café 2019 in het Osseghempark

Geen plastic flesjes meer voor de artiesten en medewerkers in de backstage van Couleur Café. De organisatie van het festival heeft om ecologische redenen beslist om haar bestelling van maar liefst 17.000 plastic flesjes door drinkbussen te vervangen.

Dat schrijft de RTBF. “Alle medewerkers van Couleur Café en alle artiesten zullen een drinkbus ontvangen,” vertelt Irene Rossi, woordvoerster van het festival. “Die kunnen ze vullen aan kraantjes die vers en gefilterd water geven. Vorig jaar bestelden we 17.000 plastic flesjes. Dit jaar hopen we er geen enkel te zien.”

Door de plastic flesjes door drinkbussen te vervangen, hoopt het festival naar eigen zeggen ook de artiesten te sensibiliseren over de kwestie.

Nieuw

Nog nieuw dit jaar is de black stage. Dat zijn twee containers waarin festivalgangers kunnen dansen op elektronische muziek. Op de containers bevindt zich bovendien een terras van waaruit bezoekers de dj kunnen zien spelen.

Ook met Niveau 4 XXL innoveert Couleur Café. Voor het eerst voegt het festival twee opkomende jazzbands toe aan het hiphopcollectief.

BRUZZ is zowel vrijdag, zaterdag als zondag aanwezig, en is live te volgen op de website en op de radio.

Wie nog tips nodig heeft over wie je dit weekend zeker niet mag missen, kan nog snel hier terecht.

Couleur Café 2019

Op 28, 29 en 30 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?