Couleur Café maakt nieuwe namen bekend: Cat Empire, Tamino en Wizkid

© Kevin Van den Panhuyzen
| Eind juni barst het Couleur Café-feest weer los in Brussel.

Cat Empire uit Australië, Wizkid uit Nigeria en Tamino uit eigen land. Het Brusselse festival Couleur Café maakte woensdag opnieuw enkele kleppers bekend.

De nieuwe namen van Couleur Café zijn kleppers. Tamino is al een held in eigen land en begint bekender te geraken in het buitenland. De Nigeriaanse artiest Wizkid, die op de openingsdag van het festival geprogrammeerd staat is de meest gestreamde Afrikaanse artiest ooit.

Het Australische Cat Empire maakt op zondag hun Couleur Café-debuut met een feestelijke cocktail van ska, jazz, reggae, hiphop, funk, rock en salsa.

Ook Arp Frique, Kojaque, OSHUN en KOKOKO! vervoegen het programma. Die laatste stond vorige week nog op het Afropolitan Festival in Bozar en dat concert raakte meteen uitverkocht. Eerder raakten al bekend dat onder anderen Xavier Rudd, Kamasi Washington, Veence Hanao & Le Motel, Goran Bregovic en Protoje het festival zullen opluisteren.

Een dagticket voor het festival kost 42 euro, een combiticket 85 euro. Een combiticket met camping is dan weer 99 euro. Het festival vindt plaats van 28 tot 30 juni in het Osseghempark in Brussel, onder het Atomium.

De Nigeriaanse artiest Wizkid is de meest gestreamde Afrikaanse artiest ooit.

Couleur Café 2019

Op 28, 29 en 30 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?