Festival Hello Summer strijkt neer aan Ambiorix

Het strandfestival Hello Summer is vanaf donderdag te vinden op het Ambiorixsquare, met danslessen, concerten, een filmvoorstelling en nog veel meer. Het festival blijft er tot het eind van het weekend, voordat het verder gaat naar Neder-Over-Heembeek.

Hello Summer mikt ook op de tweede locatie op een publiek van jong en oud, met danslessen salsa, bachata en kizomba, maar ook yoga en workshops voor kinderen. Daarnaast zijn er ook enkele concerten, waaronder van hiphopband New School, rock van de band Arden en een optreden van Le Manou, die klassieke muziek mixt met elektronisch. Op zaterdag is de Japanse film Still the Water te zien van regisseuse Naomi Kawase.

Buurtbewoners hielpen voor een gedeelte mee het programma samen te stellen. Zij kozen voor rondleidingen door Arcadia. De gidsenvereniging komt uit de omgeving van het Ambiorixsquare en toont de geklasseerde gebouwen in nabije omgeving.

Hello Summer vervangt het strandfestival Brussel Bad deze zomer, dat 17 jaar lang aan de oever van het kanaal plaatsvond. Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan het museum Kanal waardoor het festival andere oorden op moest zoeken. De Stad Brussel, die het festival organiseert, besliste daarom om met Hello Summer verschillende locaties op haar grondgebied aan te doen.

Na het Ambiorixsquare trekt het festival verder naar Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek en het Leopoldsquare in Laken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?