Supervlieg strijkt neer in het park van Vorst

© KH
| Sfeer op Supervlieg in 2015

Het prettig gestoorde Supervliegsupermouche doet de stad weer zoemen. Het knotsgekke festival houdt volgend weekend z’n vleugels twee dagen stil in het park van Vorst. Aan het succesrecept van muziek, circus, theater en parkperformance wordt niet geraakt.

Als er vliegende beestjes opduiken aan het begin van de zomer, ben je die normaal gezien liever kwijt dan rijk. Maar laat Supervliegsupermouche nu de uitzondering zijn die de regel bevestigt. De muskiet heeft de voorbije zeven edities haar vluchturen verdiend, en is ondertussen een vaste waarde op de Brusselse evenementkalender.

Het programma voor kinderen van alle leeftijden oogt naar goede gewoonte bijzonder divers. Zo staan gepimpte zitmaaiers er naast een machine die aan de lopende band pannenkoeken bakt. Je kan er je kroost ook laten racen met driewielers die sneller vooruitgaan, naarmate ze luider roepen. Mag het iets klassieker? Dan is er ook een traditionele zeepkistenrace. Ook de Bruzz-ketjes halen de Lewis Hamilton in zichzelf boven en komen aan de startlijn in een zelfgebouwde bolide.

Supervlieg in 't groen

In een gemeente waar een Ecolo-burgemeester de plak zwaait, kan Supervliegsupermouche niet anders dan inzetten op haar milieubeleid. Dat doen ze door een volledige hoek van hun terrein om te dopen tot ‘Container Park’.

Je kan er je oude AA’s of kapotte elektrotoestellen omruilen voor een gratis biertje en je meteen ook wagen op de Bebatbatterijklimmuur. Niet noodzakelijk in die volgorde natuurlijk. Minder atletisch begaafd? Dan kan je elk uur kijken naar een voorstelling van een zeemeermin in een plasticsoep of creatief doen met recyclagemateriaal.

SUPERVLIEGSUPERMOUCHE 8/6, 12 > 21.00 & 9/6, 12 > 19.00, Park van Vorst

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?