Wetstraat wordt (even) Aperostraat

© Fietsersbond
| De actie is eigenlijk een herhaling van een gelijkaardige actie in 2017 (foto). Ook toen waren er al sowieso twee rijstroken buiten gebruik door werken.

Actiegroep Bruxsel'air organiseert op donderdag 22 augustus een grote afterwork-apero op de Wetstraat om de nieuwe Brusselse regering te verwelkomen. De actiegroep, die ijvert voor schone lucht, wil de nieuwe regeringsploeg er op die manier aan herinneren om werk te maken van een betere luchtkwaliteit.

Neen, niet heel de Wetstraat wordt een grote afterworkzone, de actiegroep Bruxsel'Air palmt maar een klein stukje in, maar dat is niet minder symbolisch. Het gaat om het stuk Wetstraat aan het Schumanplein, aan de gebouwen van de Europese Commissie. De Commissie heeft Brussel al meermaals op de vingers getikt omdat de luchtkwaliteit ondermaats is in de hoofdstad, zeker langs de drukke Wetstraat.

Bruxsel'Air wil de nieuwe regeringsploeg er met een natje en een droogje aan doen herinneren om werk te maken van betere luchtkwaliteit. Ze willen onder andere meer en betere fietspaden, meer groene zones en meer plaats voor voetgangers. "Het is de hoogste tijd dat ze de plaats krijgen die ze verdienen," klinkt het op de Facebookpagina van het evenement.

De grote afterwork moet plaatsvinden op donderdag 22 augustus vanaf 18 uur. "We nodigen de nieuwe ministers uit om samen met ons het glas te heffen," klinkt het verder. "We verwachten veel volk om samen de publieke ruimte die ons toebehoort opnieuw in te palmen met een onuitgegeven apéro!"

> Afterwork op de Wetstraat
22 Augustus, 18.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?