Acht artiest-vluchtelingen stellen kunstproject voor op Homelands

190404 Homelands (2)
© Homelands_BXL
© Homelands_BXL

Voor het kunstproject Homelands kregen acht artiest-vluchtelingen zes maanden lang carte blanche gekegen bij evenveel Brusselse cultuurhuizen. De resultaten van dat half jaar creatief labeur stellen ze vanaf donderdag voor. Volgende maand is er een spetterend slotfeest voor het socio-culturele project in de Pianofabriek.

Homelands is een project van de Yehudi Menuhin Foundation. Die internationale organisatie werd door de legendarische violist opgericht in onze hoofdstad en wil minderheidsgroepen laten deelnemen aan het culturele leven hier in Brussel.

20190404 Homelands
© Homelands_bxl
| De kunstenaars kregen voor hun project hulp van coaches van de Yehudi Menuhin Foundation

Dat is dan ook waar het bij Homelands om draait. Acht vluchtelingen mochten aan de slag in Brusselse cultuurhuizen als Zinnema, Wolubilis of Pianofabriek. Zes maanden lang werden ze er bijgestaan door coaches van de stichting en artistiek coördinator Sergio Roberto Gratteri om een kunstuitspatting te creëeren.

De resultaten zijn erg uiteenlopend. Er werden fotografietentoonstellingen en muurschilderingen gemaakt, maar evengoed zet een van de artiesten een muziekoptreden op poten. Vanaf vandaag kan je de eerste expo's bezichtigen bij de deelnemende cultuurhuizen. Al ligt het zwaartepunt op het slotevenement in mei. Dan worden alle projecten samen voorgesteld in de Pianofabriek.

20190404 Homelands final events

HOMELANDS FINAL EVENTS 4/5, 16.00 Pianofabriek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?