Auteurs uit alle windstreken op het Passa Porta Festival

© Passa Porta

Passa Porta heeft de eerste namen van hun vierdaags literatuurfestival bekend gemaakt. De organisatie lokt heel wat internationale schrijvers naar de Brusselse binnenstad. Er staan meer dan zeventig activiteiten op het programma. Vanaf vandaag kan je tickets kopen voor het festival.

Adeline Dieudonné en Rachida Lamrabet zijn voorlopig de enige landgenoten op de affiche. Ze worden nu al vergezeld door zes internationale auteurs. Zo zakt de Poolse Olga Tokarczuk af naar de hoofdstad. Zij won in 2018 de Man Booker Prize voor haar roman De Rustelozen. Ook de bekende Nederlandse dichter Ilja Leonard Pfeijffer maakt zijn opwachting op het festival.

In de ban van de Brexit

Een evenement om nu al naar uit te kijken is het auteursinterview met de Britse schrijver Jonathan Coe. In z’n nieuwste roman Middle England is hij bijzonder scherp voor zijn thuisland in politieke crisis. Benieuwd wat hij daar live over te zeggen heeft.

Op 29 maart, mogelijk de dag van de Brexit, staat hij trouwens nog een tweede keer op het podium voor het lecture-concert Goodbye Hello. Voor dat evenement slaan Passa Porta Festival, Bozar en Klarafestival de handen in elkaar. Met de grote samenwerking willen de drie spelers de culturele banden tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland op deze cruciale dag in de verf zetten.

PASSA PORTA FESTIVAL 28 > 31/3, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?