Beursschouwburg stelt toiletkunstwerken tentoon

Al een kleine tien jaar wil de traditie in de Beursschouwburg dat je niet hoeft te betalen om naar het toilet te gaan. Daar is één voorwaarde aan verbonden. Je moet een tekening maken voor de toiletdame. De tekeningen van de voorbije tien jaar worden nu vrijdagavond tentoongesteld

Artiesten die optraden in de Beursschouwburg vroegen vaste toiletdame Christina regelmatig of ze gratis naar het toilet konden in ruil voor een jeton of dansje. Uiteindelijk kwam Christina op het idee om hen te laten tekenen in haar schriftje, in ruil voor hun toiletbezoek. Dat vertelde ze in een interview met Vice.  

Zovele jaren later is het een manier geworden om mensen die liever geen 50 cent per plasbeurt zien verdwijnen in haar schaaltje, een andere oplossing te bieden. Iedereen die op vrijdagavond het toilet zal bezoeken kan kennismaken met een greep uit de verzamelde tekeningen. In 2015, toen de Beursschouwburg vijftig kaarsjes mocht uitblazen, werden de tekeningen ook al eens tentoongesteld. 

“Sommigen blijven twee, drie uur lang tekenen. Anderen maken grappige krabbels en zijn vooral blij dat ze gratis naar het toilet mogen,” zegt Christina nog in het interview met Vice

De tentoonstelling is deel van Normal Schnormal, dat op 1 en 2 februari uitzoekt in hoeverre we de wereld waarin we leven als ‘normaal’ ervaren. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?