Dertig jaar Mini-Europa: 9 miljoen bezoekers

© Mini-Europa
| Dit jaar verwelkomt Mini-Europa de Trevifontein.

Mini-Europa bestaat dertig jaar. Vorig jaar trok het 390.000 bezoekers, een record. In totaal bezochten negen miljoen mensen het miniatuurpark op de Heizel.

Alhoewel het themapark met miniatuurversies van Europa's populairste toeristische trekpleisters ook virtueel te bezoeken is, met een 360 gradenversie op het internet, doet Mini-Europa het nog steeds goed. Vorig jaar trok het miniatuurpark 390.000 bezoekers, een record. In dertig jaar trokken negen miljoen mensen naar Mini-Europa, weet RTBF.

Europa is politiek, en dat zien we ook op de Heizel. "Naast de Big Ben komt een bord waarop zal staan 'dat we de EU verlaten.' We proberen creatief te zijn", vertelt CEO Thierry Meeus aan RTBF. Om haar dertigste verjaardag te vieren verwelkomt het park een miniatuurversie van de Trevifontein.

Onzekere toekomst

Daarnaast is er dit jaar een tentoonstelling met als titel "The Spirit of Europe." In juni volgt er een middeleeuws spektakel en Mini-Europa zal dit jaar van Halloween een nog groter feest maken.

Mini-Europa doet het goed, maar door de komst van Neo is de toekomst van het miniatuurpark onzeker. Meeus hoopt te kunnen blijven. "Maar daar zijn we niet zeker van. We weten alleen dat we tot 2020 kunnen blijven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?