Eervolle vermelding voor Belgische inzending Biënnale van Venetië

© Jos De Gruyter & Harald Thys
| Zelfportret van Jos De Gruyter & Harald Thys, die ons land in 2019 mogen vertegenwoordigen op de Biënnale van Venetië.

"Mondo Cane" van de Brusselse kunstenaars Jos de Gruyter en Harald Thys heeft een eervolle vermelding gekregen op de Biënnale van Venetië.

De Belgische inzending voor de zaterdag geopende Biënnale van Venetië heeft een eervolle vermelding gekregen, zo staat op de website van het gerenommeerde tweejaarlijkse kunstevenement. Het gaat om het werk van twee Brusselse kunstenaars.

De motivatie van de jury luidde: "Kwistig in zijn humor bood het Belgisch paviljoen een alternatief beeld op de onderschatte aspecten van de sociale relaties doorheen Europa. Het geheimzinnig tonen van een serie verzonnen karakters in de vorm van gemechaniseerde poppen, gebaseerd op folkloristische stereotypes, maakt het (Belgische) paviljoen mogelijk meerdere registers open te trekken, door twee of indien zelfs niet meer parallelle werkelijkheden te scheppen."

De belangrijkste prijs, de Gouden Leeuw, was voor het Litouwse "Sun & Sea (Marina)" van Lina Lapelyte, Vaiva Grainyte en Rugile Barzdziukaite. Curator van de inzending namens België door de Franse Gemeenschap is Anne-Claire Schmitz.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?