Foto-expo Villa Empain verkent Arabische wereld

Door de lens van zes fotografen wordt in Instantanés d’Orient, de nieuwe tentoonstelling in de Villa Empain, de hedendaagse Arabische wereld verkend. Als tegengewicht tegen de gruwelbeelden van de talrijke conflicten die de regio overspoelen. 

 

De expositie loopt vanaf donderdag in de Villa Empain. Ze omvat een selectie foto’s uit de Biënnale voor Fotografie uit de hedendaagse Arabische wereld die eerder te zien was in het Instituut van de Arabische Wereld in Parijs en in het Europees Huis van de Fotografie in 2017.

De zes kunstenaars in kwestie zijn Rania Matar, Jaber Al Azmeh, Douraïd Souissi, Stephan Zaubitzer, Moath Alofi en Mouna Karray. Ze zijn afkomstig uit Tunesië, Libanon, Syrië, Saudi-Arabië en Duitsland en vatten met hun reeksen Instantanés, oftewel momentopnamen.

Allen putten ze uit een gemeenschappelijke geschiedenis. Door het land te doorkruisen, landschappen een stem te geven, generaties te ondervragen, en erfgoed en cultuur te documenteren, trachten ze een samenleving te vertellen. Als tegengewicht tegen de gewelddadige beelden van de talrijke conflicten in de regio.

De tentoonstelling loopt van 7 december 2017 tot 11 februari 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuwe heiligen: Kehinde Wiley in Bozar

expo 1518625446
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook