Galerij Xavier Hufkens ontvangt Tracey Emin

© Twitter (Tracey Emin)

Galerijhouder Xavier Hufkens stelt vanaf vrijdag het controversiële werk van de Britse kunstenares Tracey Emin tentoon. Tot en met 21 oktober kunnen fans van conceptuele kunst terecht in de wereldvermaarde galerij vlakbij Ter Kamerenbos.

Tracey Emin werd wereldberoemd met het omstreden werk My Bed, dat haar in 1999 een nominatie opleverde voor de prestigieuze Turner Prize. Na een verbroken relatie zou Emin vier dagen depressief in het bed doorgebracht hebben. De lakens waren besmeurd met lichaamssappen, en rond het bed lagen condooms, ondergoed met menstruatievlekken en een paar pantoffels. 

I n de Sint-Jorisstraat, een rustige zijstraat van de Louizalaan, stelt Emin van 8 tot en met 21 oktober haar laatste autobiografisch werk voor in de expo The Memory of your Touch

Brexit
"Ik ben erg blij dat ik hier in Brussel een  tentoonstelling heb," zegt ze in een interview aan BRUZZ. "Het is mijn eerste show in België en Brussel. Het is geen geheim dat ik erg pro-Europa ben en erg tegen de Brexit. Het is opmerkelijk dat iemand zo Brits op dit moment een show heeft in Europa en Brussel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook