Modelwijk viert feest met ‘Festival des Blocs’

© Edison McCullen/Wikimedia

De Modelwijk in Laken viert zijn zestigste verjaardag met de tweede editie van Festival des Blocs. Overal in de wijk kan je er gratis tentoonstellingen bezoeken.

De Lakense Modelwijk werd ontworpen door de beroemde Belgische architect Renaat Braem ter gelegenheid van de Wereldexpo van 1958. Die zestigste verjaardag wordt nu gevierd met het multidisciplinaire Festival des Blocs, een initiatief van het collectief Les Meutes en de vzw City-Zen.

Op verschillende plekken in de Modelwijk kan je er fotografie, cinema, theater, muziek en kalligrafie ontdekken. Zo kon BRUZZ-reporter Saïd de kunst van Les Crayons bewonderen in een van de vele appartementen in de Modelwijk.

De inwoners van de Modelwijk werkten zelf mee aan het festival. De organisatoren van het festival boden de hele zomer lang workshops aan. Buurtbewoners konden op die manier zelf aan de slag gaan met kunst, om hun eigen creaties aan het grote publiek te tonen tijdens het festival.

Vandaag kan je de verschillende kunstinstallaties en tentoonstellingen in de Modelwijk bewonderen tussen 12 uur en middernacht. Het festival is gratis en van november tot juni zullen verschillende kunstwerken ook elders in het gewest te zien zijn.

Meer info over Festival des Blocs vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?