Onbeperkt uitlenen tijdens bibrenovatie Anderlecht

© An Devroe
| Tijdens de renovatie kunnen mensen een hele boekenplank adopteren. (themabeeld)

De Nederlandstalige bibliotheek in Anderlecht gaat een half jaar dicht voor een grondige renovatie. Bezoekers kunnen voor de gelegenheid een onbeperkte voorraad boeken inslaan.

Tijdens de werkzaamheden zou de bibliotheek in de Sint-Guidostraat eerst verhuizen naar de voormalige kleuterschool in het Busselenbergpark, maar dat gaat niet door. Bibbezoekers moeten dus rekening houden met een lange sluiting. Ter compensatie kunnen mensen uitzonderlijk een onbeperkt aantal boeken uitlenen voor de hele duur van de werf.

“Wil je alle titels van de je favoriete auteur na elkaar lezen, die dikke klepper van duizend bladzijden bedwingen, een hele boodschappentas dvd’s meenemen of een cursus meenemen om een nieuwe taal te leren? Van mei tot oktober krijg je eindelijk je kans”, klinkt het in een mededeling van de gemeente. Het gaat om een initiatief van schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Elke Roex (SP.A). De meeste kinder- en jeugdboeken worden tijdelijk in bruikleen gegeven aan de scholen in de gemeente.

Op zaterdag 6 april is er ook een Boekenbazaar, waar mensen boeken kunnen kopen die uit de collectie zijn genomen. Het gemeentebestuur bekijkt ook nog of er een tijdens de sluiting van de bib een samenwerking kan komen met het pas vernieuwde Gemeenschapscentrum De Rinck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?