Portret van een heel bekend Joods meisje

© Jonwood2 - Wikipedia
| Amy Winehouse

Zeven jaar na haar dood tourt Amy Winehouse nog steeds de wereld rond. In de tentoonstelling Amy Winehouse: Een familieportret krijgen bezoekers een uniek kijkje in het leven van de soulsensatie.

De tentoonstelling werd ontwikkeld door het Joods museum in Camden, de Londense buurt waarin Winehouse aan het begin van haar carrière woonde. Samen met haar broer Alex en schoonzus Riva stelde het museum deze intieme tentoonstelling samen.

De nadruk ligt niet op Winehouses tragische leven als wereldberoemde popsensatie, maar op haar jeugd in een Joods gezin. In de tentoonstelling worden heel persoonlijke bezittingen tentoongesteld. Familieportretten of kledingstukken van de zangeres, maar ook video’s van schooloptredens of haar lievelingsgitaar worden getoond. Ook Amy’s postume Grammy-Award staat te pronken op de expo.

De tentoonstelling was eerder al te zien in andere Joodse musea over heel de wereld. Londen, San Fransisco, Amsterdam, Melbourne en Tel Aviv passeerden de revue. Nu strijkt ze, voor de laatste keer, neer in onze hoofdstad. Nog tot 16 september kan je de herinneringen en bezittingen van Amy bezichtigen, daarna gaan ze voorgoed terug naar de familie Winehouse. 

BRUZZ sprak met Amy-vertolker Sanja Maas, die vrijdagavond optrad op de vernissage van de tentoonstelling:

> Amy Winehouse, Een familieportret. Joods Museum, Miniemenstraat 21, > t.e.m. 16 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.