Robbedoes viert mensenrechten in Atomium tijdens expo Spirou4Rights

© PhotoNews

De reizende tentoonstelling Spirou4Rights strijkt van 8 april tot 4 november neer in het Atomium, om jongeren bewust te maken van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. In de expo geven 30 personages uit het weekblad Robbeboes deskundige uitleg bij elk van de 30 artikelen van die Universele Verklaring.

In zijn stripavonturen komt Robbedoes altijd op voor de zwakkeren en bestrijdt hij ongelijkheid. De beroemde Brusselse piccolo moet daarom nu helpen om de aandacht van de jongeren te vestigen op de reikwijdte van de mensenrechten.

Aan de hand van 30 platen en evenveel personages uit het weekblad Robbedoes worden de artikels uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tentoongesteld op de niveau's 0 en 1 van het Atomium.

Robbedoes en zijn trouwe kompaan Kwabbernoot geven uitleg bij artikel 30: "Geen enkele persoon of instelling mag de in deze Verklaring genoemde rechten ongedaan maken".

Voor de duiding bij de overige 29 artikelen kan Spirou4Rights rekenen op andere populaire strippersonages, zoals Blake en Mortimer, Lucky Luke of Marsupilami.

De 30 platen zijn eerder tentoongesteld in het VN-kantoor in Genève. De aanleiding voor Spirou4Rights was vorig jaar de 70e verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens.

Dat jubileum viel samen met de 80e verjaardag van het stripblad Robbedoes en met het 60-jarig bestaan van het Atomium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?