Scherpstellen op straathoekwerkers

© Véronique Vercheval
| Straathoekwerkers aan het werk in Vorst

In het BELvue-museum kan je nog tot 21 mei gratis een tentoonstelling van de Belgische fotografe Véronique Vercheval bezoeken. Voor de ngo Dynamo International reisde ze een jaar lang de wereld rond om portretten van straathoekwerkers te maken.

Straathoekwerkers zijn sociale werkers die instaan voor mensen die op straat staan. De ngo Dynamo International coördineert een internationaal netwerk van meer dan tienduizend zulke welzijnswerkers.

Volgens directeur Edwin de Boevé is het belangrijk dat deze mensen de erkenning krijgen die ze verdienen: “We hebben Véronique Vercheval gevraagd om straathoekwerkers te volgen (…) en beelden te maken waaruit hun grote inzet in vaak moeilijke situaties naar voren komt. Voor ons was het van kapitaal belang om deze mannen en vrouwen voor het voetlicht te halen.”

Die opdracht leidde tot deze expo met zestig foto’s, die werden gemaakt in zeven landen. Naast België bezocht de fotografe ook straathoekwerkers in Haïti, de Democratische Republiek Congo, Roemenië, Vietnam, Palestina en Israël. Na Brussel reist de expo nog verder door de rest van België en Europa.

> Straathoekwerkers: Bouwstenen van verbinding > 21/5, BELvue museum.

Een klein voorproefje vind je in deze fotogalerij:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?