Schrijver Pjeroo Roobjee ontvangt eerste literatuurprijs VUB

© Pjeroo Roobjee

Schrijver en kunstenaar Pjeroo Roobjee ontvangt op 5 juni in de Brusselse boekhandel Passa Porta als eerste de Luc Bucquoye-prijs, de nieuwe literatuurprijs van de Vrije Universiteit Brussel. De prijs beloont de auteur voor zijn Nederlandstalig werk dat getuigt van redelijke eigenzinnigheid, onder andere door vrijheid van denken, engagement, tegendraadsheid en het stimuleren van emotie en intellect.

1664 Pjeroo Roobjee
© Steve Michiels
| Ook onze huiscartoonist Steve Michiels schijnt z'n licht op Roobjees nieuwe roman.

Pjeroo Roobjee, geboren in 1945, is kunstenaar, schrijver en performer. Zijn literair werk is zeer uitgebreid en bestaat uit romans, verhalen, gedichten en theaterteksten. Daarnaast is hij kunstenaar en werkte hij aan enkele monumentale doeken of nam hij deel aan de biënnales van Sao Paulo en Venetië.

Doorheen zijn carrière werd hij eerder al bekroond met de Leo J. Krijn-prijs, de Arkprijs van het Vrije Woord en de Cultuurprijs van de stad Gent. Woensdag 5 juni ontvangt hij in de Passa Porta boekhandel in de Antoine Dansaertstraat als eerste de Luc Bucquoye-prijs.

Tijdens de ceremonie zetten VUB-filosoof Jean Paul van Bendegem en acteur Kurt Defrancq Roobjee in de bloemen met een unieke voorstelling, getiteld 'Conservatie van een conversatie'. Caroline Pauwels zal als rector van de Vrije Universiteit Brussel ook hulde brengen aan Pjeero Roobjee.

Tot slot leest de laureaat in avant-première voor uit zijn nieuwste roman 'Composteer mij'. De gloednieuwe prijs voor Nederlandstalige literatuur is een initiatief van VUB Foundation en kwam tot stand met de steun van schenker Luc Bucquoye

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?