review

Adrift

Onze score

Het is zowel buiten als thuis te warm, de tv-zenders beperken zich tot voetbal en herhalingen, en de hoeveelheid werk die nog moet verzet voor je op vakantie kan, werkt deprimerend. Goed dat er zomerfilms bestaan om even aan die realiteit te ontsnappen.

Adrift is er daar één van. Het concept is eenvoudiger dan een dagje strand. De onvoorziene ontmoeting met orkaan Raymond reduceert de zeilboot van Tami (Shailene Woodley) tot drijvend schroot en haar partner Richard (Sam Claflin) tot een verlamde stervende. Hoe overleven? Hoe het 1.500 zeemijlen verder gelegen Hawaï bereiken?

Gelukkig is Tami taai en vindingrijk. Met The deep en Everest bewees de IJslandse regisseur Baltasar Kormákur eerder al dat hij waterscènes en chaotisch natuurgeweld deftig kan ensceneren. Ongelukkiger is de keuze om het waargebeurde survivalverhaal te verwateren met de ontstaansgeschiedenis van de romance tussen de Britse avonturier en de Amerikaanse avonturierster. Vooral omdat de romantiek klef en generisch wordt geserveerd. Dat maken de prachtige zonsondergangen, de ontzagwekkende golven en Woodleys verweerde gezicht niet helemaal goed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?