Brussel speelt hoofdrol in nieuwe fictiereeks Ketnet

© Ketnet

Later dit voorjaar starten de opnames voor Hoodie. Een nieuwe fictiereeks over een moderne Robin Hood met Brussel in de hoofdrol. De Ketnet-productie krijgt steun van van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Hoodie vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood de criminaliteit in zijn Brusselse wijk bestrijdt. Het hoofdpersonage gebruikt daarbij zijn talent als traceur. Dat is een beoefenaar van Parkour, een uit Parijs overgewaaide sport die erin bestaat zo vloeiend mogelijk door de stad te bewegen, over muren en andere obstakels. "Hij is een beetje een superheld, maar zonder bovennatuurlijke krachten", zegt Annemie Gulickx van Ketnet aan BRUZZ.  

Brussel is in Hoodie veel meer dan een setting. "De reeks speelt zich af in Brussel en de stad zelf is een belangrijk personage”, zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. “We willen met Hoodie heel hard inspelen op de authenticiteit van leven in een grootstad met alle diversiteit, problemen maar ook ongelofelijke kansen die een stad als Brussel met zich meebrengt."

Hoodie is een co-productie van Ketnet en Hotel Hungaria, bekend van onder meer Olly Wannabe en De Helden. De reeks kan rekenen op productiesteun van het VAF, zo heeft het fonds bekend gemaakt. De opnames starten nog dit voorjaar. De reeks zal te zien zijn op Ketnet in het voorjaar van 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?