Film: onze top 3 van de week

Met deze week een langspeler over de diepgewortelde Roemeense corruptie, een eerste Star Wars-spin off en een erotisch kostuumdrama.

BACALAUREAT
De Gouden Palm die hij een kleine tien jaar geleden won was geen toevalstreffer. Dat demonstreert Cristian Mungiu met élke nieuwe film. In Bacalaureat fileert de Roemeense regisseur de diepgewortelde corruptie in zijn land met een duizelingwekkende precisie. Dat doet hij niet aan de hand van een grotesk schandaal maar  aan de hand van een alledaags, kleinmenselijk verhaal. Een meisje wordt vlak voor cruciale examens aangerand. Haar vader, een goedmenende dokter, wil helpen met een beetje gefoefel. Want een beetje kan geen kwaad, toch?
> RO, 2016, dir.: Cristian Mungiu, act.: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, 128 min.

 

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY
Het overlijden van Carrie Fisher, Prinses Leia in de originele Star Wars-trilogie, mag de fans van de beroemdste space opera in een diepe rouw duwen, de franchise is springlevend. Dat bewijst het succes van Rogue One, de spin off waarmee de zogenaamde ‘Anthologyreeks’ aftrapt. Het verhaal verduidelijkt hoe de rebellen de bouwplannen bemachtigden van de Death Star, het ruimteschip waarmee de Empire dood en verderf zaait. Het spektakel is nieuwerwets, de toon opmerkelijk donker en nostalgisch.
> US, 2016, dir.: Gareth Edwards, act.: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk, 133 min.

 

THE HANDMAIDEN
Werden er Palmen, Beren of Oscars uitgereikt voor de knapste liefdesscènes dan had Park Chan-wook zijn prijzenkast kunnen volstouwen. De Koreaanse estheet heeft naam gemaakt met een gewelddadige, sensationele wraaktrilogie - kan u ondertussen al inktvis eten zonder aan Oldboy te denken? - maar verbaast nu door ongebruikelijk geraffineerde erotiek te serveren. De oplaaiende passie tussen een kamermeid en een steenrijke dame is het kantelpunt in een heerlijk exuberant kostuumdrama met halsbrekende wendingen.
> KR, 2016, dir.: Park Chan-wook, act.: Kim Tae-ri, Kim Min-hee, 144 min.

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement