Film: onze top 3 van de week

Deze week in de bioscoop: de herneming van de 25-jarige cult-klassieker C'est arrivé près de chez vous, het beste van het filmfestival van Berlijn, en de nieuwe van Sofia Coppola die de vergelijking met Lost in Translation wel doorstaat.

C'EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS
Cannes, mei 1992, Quentin Tarantino raakt slaags met de security terwijl hij probeert binnen te geraken op de vertoning van een Belgische lowbudgetfilm van drie pas afgestudeerde vrienden. Daar is veel tamtam rond. Het nieuws is niet dat Tarantino gevochten heeft want die is nog niet bekend. Het nieuws is dat er gevochten wordt om een controversiële zwartwitfilm bij te wonen. Het cynisch geweld, de gitzwarte humor, de subversieve vérité en de sublieme vertolking van Benoît Poelvoorde zijn een sensatie. De titel van de instant cult-klassieker? C’est arrivé près de chez vous.
C’est arrivé près de chez vous. BE, dir.: Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde
> Vertoning: 15/09, 20.00, Bozar, Brussel

HET BERLINALE FORUM
Ganz toll. Voor de vierde keer presenteren Bozar en het Goethe Institut Brüssel een exclusieve selectie van de Forumsectie van het filmfestival van Berlijn. Die sectie speelt in op de nieuwste trends en omvat avant-garde, experimentele werken, essays en politieke reportages. Het is onder meer uitkijken naar Ta’ang van Wang Bing. De compromisloze filmmaker en begenadigde beeldend kunstenaar filmt vrouwen en kinderen die de burgeroorlog in de Kokang-regio in Myanmar ontvluchten en de grens met China proberen over te steken. 
> Het Berlinale Forum. 18/09 & 19/09, Bozar, Brussel

THE BEGUILED
Vader Francis mag zijn beste wijnen ontkurken: Sofia Coppola heeft eindelijk weer een film gemaakt die de vergelijking met Lost in Translation en The Virgin Suicides enigszins doorstaat. Dat mocht ook wel na het teleurstellende The Bling Ring. In navolging van Don Siegel en Clint Eastwood verfilmde ze een roman van Thomas P. Cullinan. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog belandt een gewonde soldaat in een meisjesinternaat in het Zuiden. Zijn aanwezigheid creëert een broeierig, bizar klimaat. Coppola is op haar best als ze een onbestemde sfeer installeert.
> The Beguiled. US, dir.: Sofia Coppola, act.: Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning
> Release: 20/09 (Première @ Bozar: 19/09, 20.00)

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook