Film: The Raven

Met The raven leek het Brussels International Fantastic Film Festival de ideale film te hebben gestrikt om zijn dertigste editie te openen: het BIFFF reikt gouden en zilveren raven uit aan de winnende competitiefilm, Edgar Allan Poe is een halfgod voor wie van het horror- en fantasygenre houdt en regisseur James McTeigue draaide met V for Vendetta een film met een boodschap ("People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people") die de protestbewegingen graag horen.

En toch had het BIFFF beter naar een andere film uitgekeken. Hoewel het trieste levensverhaal van de gedoemde, grote schrijver materiaal genoeg bevat voor een flinke trilogie, wordt Edgar Allan Poe (John Cusack) opgevoerd als een soort Sherlock Holmes.

Op aandringen van de inspecteur (Luke Evans), maar vooral omdat zijn ontvoerde vriendin in levensgevaar verkeert, maakt Poe jacht op de seriemoordenaar die het leuk vindt om volgens een thema te werken. De grote fan laat zich voor elke moord inspireren door de macabere verhalen van de Amerikaanse schrijver.

De bedoeling was wellicht een negentiende-eeuwse, gothic versie van Se7en. Maar mee door een totaal gebrek aan smaak en finesse en een te groot budget voor rookmachines en computereffecten komt McTeigue dichter in de buurt van de platte horrorfranchise Saw. Zo sinister en origineel als een stadsduif.

zalen: Kinepolis, UGC De Brouckère

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • (Dé)livrés à domicile: le bonheur devant la porte
  • Hoe corona cultureel en culinair overleven?
  • Galerie Grafik verspreidt liefde in tijden van corona
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement