Kortfilm van Brusselse regisseur schetst sombere klimaattoekomst

Ngo 11.11.11 heeft donderdag in Cinema Palace samen met de Brusselse regisseur Michael Roskam zijn nieuwe kortfilm "Een Verkeerde Toekomst" voorgesteld. De fictiefilm werpt een blik op de sombere wereld in het jaar 2043 na het maken van verkeerde klimaatkeuzes.

In "Een Verkeerde Toekomst" wordt een opa door zijn kleindochter geïnterviewd over de klimaatkeuzes die hij 20 jaar eerder als bekend politicus maakte. Hij maakte de verkeerde beslissingen en is in 2043 een klimaatveroordeelde die na een gevangenisstraf huisarrest kreeg. Jan Decleir, Romy Louise Lauwers en Natali Broods figureren in de prent.

Klimaatregering

Welke erfenis willen onze politici nalaten? Dat is de grote vraag die de kortfilm oproept. 11.11.11 eist dat de volgende regering een klimaatregering wordt met een duidelijk plan. "De urgentie in de politiek ontbreekt en met deze film willen we die urgentie terug op de agenda zetten", zegt Els Hertogen, adjunct-directeur van 11.11.11. 

"Ik ben zelf geen klimaatactivist, maar de discussie over wie het grote gelijk heeft, frustreerde me", zegt regisseur Roskam. "Aan wiens kant wil ik staan als ik ongelijk heb? Voor welk spijt teken ik? Daar gaat de film van uit."

De kortfilm wordt verspreid via sociale media en via www.eenverkeerdetoekomst.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?