Brussel leest (10): de boekentips van Tessa van de bibliotheek van Sint-Lambrechts-Woluwe

De jeugdafdeling van de bibliotheek in Sint-Lambrechts-Woluwe

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.

De boekentips van Tessa Pues:

Tessa is bibliothecaris in de Sint-Lambrechtsbibliotheek. Klik op de titel voor Tessa's uitleg over het boek.

'The Garden Of Evening Mists' – Tan Twan Eng

Het dromerige verhaal speelt zich af in Maleisië waar Yun Ling haar overleden zus wil gedenken door een Japanse tuin te laten aanleggen door de mysterieuze tuinman Nakamuro Aritomo. Hij wil de tuin niet maken voor haar, maar hij wil haar wel onderwijzen in de kunst van het vormgeven. Tijdens de lessen en het tot stand komen van de tuin worden verleden en heden verweven tot een aangrijpend verhaal.

'Never Let Me Go' – Kazuo Ishiguro

Dit is absoluut het soort boek dat je best leest zonder op voorhand te weten waarover het zal gaan. Als je het boek nog niet kent of de film nog niet gezien hebt, dan weet je wat te doen. Je hoeft zelfs de flaptekst niet te bekijken, gewoon starten met lezen. Het is niet voorspelbaar en zal ontroeren.

'Verkruimeld land' – Aya Sabi

De prachtige zinnen maken van deze poëtische verhalenbundel de ideale vakantieliteratuur. De beeldrijke taal dwingt je om langzaam te lezen om de verhalen te kunnen begrijpen.

'Ochtendkoorts' – Péter Gárdos

Dit boek is het liefdesverhaal over de ontmoeting van de ouders van de schrijver Péter Gárdos. Het is gebaseerd op de brieven die zijn Hongaarse ouders naar elkaar schreven vlak na het einde van Tweede Wereldoorlog. Beiden bevinden zich in een ander kamp in Zweden waar ze verzorgd worden voor de fysieke wonden die ze hebben opgelopen via de oorlog. Ze putten kracht uit elkaars brieven en het vooruitzicht van een ontmoeting.

'Het zwart en het zilver' – Paolo Giordano

Een moeilijke zwangerschap doet een jong koppel beslissen een huishoudster in dienst te nemen. Ook na de bevalling blijft zij, Signora A., in dienst. Ze groeit uit tot de steun en toeverlaat van het jonge gezin en stille getuige van hun dagelijkse leventje. Wanneer ze plots ziek wordt en sterft voelt het koppel zich verloren raken ze uit balans.

 

1 Stad, 19 Boeken

Van 19/06 tot 19/09 zetten alle Brusselse bibliotheken 19 uitgelezen boeken in de kijker. Ga langs en ontdek ze allemaal. Klik hier voor meer info.

 

Brussel Leest

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?