Brussel leest (7): de boekentips van Frederika van de bibliotheek van Oudergem

Frederika Van Wing van de bibliotheek van Oudergem

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.

De boekentips van Frederika Van Wing van de bibliotheek van Oudergem

Spelen tot het donker wordt - Marit Törnqvist

Ik heb een zwak voor boeken voor de allerjongsten, en zeker wanneer deze meer zijn dan het zoveelste tel-de-dieren-in-de-jungle-boekje. Verder ben ik ook weg van het werk van Marit Törnqvist: haar illustraties zijn altijd zoveel meer dan een plaatje bij een praatje. Ook in dit boek, met twee gedichten van Hans en Monique Hagen, kun je de prenten lezen als hoofdstukken die samen een heel verhaal vormen. Een verhaal dat een ode is aan het eindeloze spelplezier van kleine kinderen.

Lampje - Annet Schaap

Een fantastisch, meeslepend avonturenverhaal waar iedereen, jong en minder jong, van kan genieten. Lampje is de dochter van vuurtorenwachter die van de regen in de drop raakt. Maar dankzij veel moed en de medewerking van anderen weet Lampje het tij te keren. Een instant-klassieker die recht naar het hart gaat.

The Cazalets - Elizabeth Jane Howard

Ik hou wel van eens goed te binge lezen, en dan vooral in de zomer. Vorig jaar verstouwde ik de Napolitaanse romans van Elena Ferrante, deze zomer ben ik in het Sussex van de familie Cazalet. We beginnen bij het einde van het interbellum, beleven hoe de Tweede Wereldoorlog onafwendbaar wordt en leven mee met het wel en wee van alle familieleden. Bijzonder is hoe de focus voortdurend wisselt van personage en dat we daarbij veelal vanuit het perspectief van de kinderen de omwentelingen in hun familie en de rest van de wereld volgen. Úren leesplezier verzekerd.

De boekhandel - Penelope Fitzgerald

De boekhandel vertelt het verhaal van Florence Green die – we schrijven een slaperig Engels dorp einde jaren 50 – een boekhandel begint. Daarbij krijgt ze te kampen met heel wat tegenwerking die haar – spoiler alert! – zal nekken. Een dun maar oh zo rijk boek: dialogen om vingers en duimen bij af te likken, natuurbeschrijvingen die je zintuigen in werking zetten, rake psychologische portrettering en heerlijke onderkoelde humor. Staat trouwens op het menu van onze leesclub op 8/08.

De onervarenen - Joke Van Leeuwen

Joke van Leeuwen is een van mijn favoriete auteurs: zowel haar werk voor de jeugd als haar romans voor volwassenen spreken me aan. De onervarenen is een universeel en tijdloos verhaal over 19de-eeuwse migranten die aan de andere kant van de wereld een nieuw bestaan trachten op te bouwen. Een rijk, sterk en aangrijpend verhaal dat je door van Leeuwens unieke schrijfstijl en geestige logica lang bijblijft.

 

1 Stad, 19 Boeken

Van 19/06 tot 19/09 zetten alle Brusselse bibliotheken 19 uitgelezen boeken in de kijker. Ga langs en ontdek ze allemaal. Klik hier voor meer info.

Brussel Leest

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?