Amelie Lens onder de bollen van het Atomium

© PhotoNews

Op maandag 15 juli 2019 valt Amelie Lens, één der grote namen uit het Belgische technolandschap, de eer te beurt om de Atomiumsquare in rep en roer te komen zetten. Het belooft een spektakel te worden voor zowel bezoekers als bewoners van de hoofdstad.

Het optreden zal tot stand kunnen komen door een nauwe samenwerking tussen de stad Brussel, visit.brussels, het Atomium en Cercle. Die laatste is een organisatie die zich bezighoudt met het promoten van live elektronische muziek op exclusieve locaties, wereldwijd. Deze keer viel hun oog daarbij dus op het ijzeratoom dat sinds de Expo van 1958 onlosmakelijk deel uitmaakt van het Brusselse cultureel patrimonium.

Oldschool in een fris jasje

Voor fans van elektronische muziek is Lens al lang geen onbekende meer. Zelf zegt ze verliefd geworden te zijn op dance en techno na een passage op het Dour Festival als 15-jarige. Een paar jaar later draaide ze al in Antwerpse clubs. Haar debuut-ep kwam uit op het Italiaanse Lyase Recordings, maar het duurde niet lang alvorens ze door Pan-Pot werd opgepikt. Voor haar eerste album tekende ze dan ook bij Second State - het label van dit Berlijnse duo - dat haar definief op de wereldkaart zette.

Qua stijl staat ze garant voor een donkere mix tussen klassieke techno en futuristische minimal. Richie Hawtin omschreef haar ooit als volgt: “A mix of old and new strong techno records, tough but not hard, fast and throbbing, hypnotic and energized”. Een welgemeend compliment van een pionier binnen de Detroit-techno uit de jaren 1990. Naast dj is ze bovendien producer, eigenaar van het label Lenske en richtte ze EXHALE op. Een concept dat intussen al ver buiten België rijkt en waar onder meer Ellen Allien en Ben Klock tot de genodigden behoren.

Tickets gaan de deur uit voor 24 euro, maar daar is een voorprogramma van Milo Spykers bij inbegrepen. De set van Lens zal ook live te volgen zijn op de Facebook-pagina van Cercle, vanaf 21 uur. Farrago sluit de avond af.

CERCLE INVITES AMELIE LENS AT THE ATOMIUM 15/07, 18:30.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?