Metallica roept fans op om met fiets naar concert te komen

James Hetfield, frontman van Metallica

Geen ronkende Harleys maar fietsen. Dat is wat de Amerikaanse band Metallica rond het Koning Boudewijnstadion wil zien op 16 juni, wanneer ze daar concert houden. De band roept zijn fans op Facebook op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. De eerste duizend fietsers krijgen een prijs.

Metallica trekt de komende maanden door Europa en houdt volgende week zondag halt in Brussel, wanneer de vijftigers in het Koning Boudewijnstadion optreden.

Frontman James Hetfield verzamelt auto's en motorfietsen, maar op 16 juni is het de bedoeling dat de fans met de fiets komen. "Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met de fiets en er zullen gratis en veilige fietsstallingen beschikbaar zijn", klinkt het in een oproep op de Facebookpagina van de metalband.

Bovendien maakt de band reclame voor Villo. En ook voor wie te ver van het stadion woont om met de fiets te komen, reikt Metallica een oplossing aan: 'park & bike', de fiets in de autokoffer dus. De eerste duizend concertgangers die met de fiets aankomen, zullen beloond worden met een cadeautje van Metallica.

Metallica
© Metallica via Facebook

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?