Soundtrack for the summer: Vitja Pauwels

© Bert Savels

Vitja Pauwels stuurde zonet de solo-ep Day at half speed de ether in, maar je kent hem vooral als gitarist en zanger van het Brusselse Bombataz, het muzikale equivalent van een kleurig jarentachtighemdje uit de tweedehandsshop. Samen met Hendrik Lasure dompelt hij je ook onder in Warm Bad. Deze tracks mogen zijn zomer kleuren.

"Ideaal om naar het zuiden te rijden met de auto in cruisecontrol,” zegt Vitja Pauwels over ‘Charlotte’s thong’ van de geflipte Kiwi Connan Mockasin. Nog meer lichtjes benevelde pop die je in een vakantiesfeer brengt: ‘Siberian breaks’ van MGMT of ‘Oh girl’ van Evil Superstars. Stuiteren nog wat harder op en neer: ‘No one could ever’ van Hudson Mohawke, ‘Encounters’ van Knxwledge en ‘Back pocket’ van Vulfpeck.

Maar het kan nog wat uitdagender, met ‘All caps’ van Madvillain en ‘Default’ van Atoms for Peace. Zie ook: het gitaarwerk van Arto Lindsay en Marc Ribot. Voor wie het wat rustiger wil, is er 'Paul' van het heerlijke Big Thief, de nachtegaal Rufus Wainwright en Carate Urio Orchestra, dat u ook nog eens een ‘Schoon hemd’ presenteert. Wat een variatie, wat een lijst!

Deze zomer is Vitja Pauwels met een van zijn bands nog live te zien op onder meer Gaume Jazz (11/8), Jazz Middelheim (17/8) en Konvooi (30/8).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?