Couleur Café voegt hiphopsensatie Young Thug toe aan affiche

© Young Thug/Instagram
| Jeffery Lamar Williams, beter bekend als Young Thug, maakte naam en faam met zijn excentrieke stijl.

Jeffery Lamar Williams, artiestennaam Young Thug, staat op zondag 1 juli op het podium van Couleur Café. De Amerikaanse rapper uit Atalanta is een telg van Lil Wayne en een goede vriend van Gucci Mane. De festivalgangers kunnen zich alvast opmaken voor steenharde gangsta rap van deze excentrieke hiphopsensatie.

Young Thug gaat prat op zijn live prestaties. Met een onuitputtelijke voorraad aan energie spuwt de rapsensatie zijn brutale teksten door de microfoon. Op steenharde hiphop-beats beschrijft Young Thug zijn surrealistische leven.

De artiest, die zichzelf SEX noemt, is geen onbeschreven blad. Zo windt Young Thug er geen doekjes om dat hij met (half)automatische vuurwapens door de Verenigde Staten trekt. De 26-jarige Amerikaan zat voor drug- en wapenbezit ook al meerdere maanden in de cel.

Couleur Café trekt voor de editie van 2018 volledig de kaart van de hiphop. Behalve internationale kleppers als The Underachievers, Oddisee en Young Thug, passeren ook heel wat Belgische hiphoppers de revue. Denk maar aan STIKSTOF, Coely, Damso, L'Or du Commun, TheColorGrey en Blackwave.

Het onrealistische "Best Friend" werd intussen al meer dan 200 miljoen keer bekeken op YouTube.

Couleur Café 2018

Op 29/6, 30/6 en 1/7 neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en nog veel meer. Volg het hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.