De Brusselse 100: BRUZZ zoekt opnieuw de beste Brusselse platen

© Charlotte Abramow

U staat ongetwijfeld te popelen om te stemmen voor één van uw favoriete Brusselse artiesten in de Brusselse 100. Zoniet geven wij u bij deze volgaarne een stevig zetje. Het hoe, wat, waar en waarom van de mooiste lijst van Brussel!

Wie woensdag 26 december kortademig en nagelbijtend bij de radio zit te wachten op de uitslag van de Brusselse 100 moet weten dat hij of zij zelf een hand heeft in de uitslag. Door simpelweg te stemmen op je favoriete Brusselse artiest.

Of het nu gaat over Roméo Elvis of zijn zus Angèle, om Zwangere Guy, Damso of Stromae, Arno of The Magician: ze verdienen stuk voor stuk jouw stem. Op die manier maken we de coolste muzieklijst van onze hoofdstad zo divers en kleurrijk mogelijk.

Hoe stem je? Simpel: door te surfen naar de longlist op brusselse100.be en daar je keuze te maken. Waarom die lijst precies die welbepaalde liedjes bevat? Wel, de kandidaat-liedjes moeten geschreven zijn door een Brusselaar of het mogen Belgische liedjes zijn die expliciet naar onze hoofdstad verwijzen.

Of de jonge garde muzikale Brusselaars de fakkel zal overnemen van de old skool-helden valt nog af te wachten. Zo eindigde vorig jaar 'Formidable' van Stromae op de eerste plaats, op de hielen gezeten door 'Bluesette' van Toots Thielemans en 'Bruxelles' van Jacques Brel. Zullen zij dit jaar van hun plekje worden gewipt door, pakweg, Angèle, Stikstof of L'Or Du Commun?

Schieten Brusselse jonge goden als Oscar & The Wolf, Fleddy Melculy en Jacle Bow naar de top van de lijst? Of zijn het dancegoden als Lost Frequencies en TODIEFOR die er de plak zullen zwaaien?

Wel, stemmen maar! Op tweede kerstdag tellen we af van honderd naar één. Spannend!

De Brusselse 100

Selecteer jouw top drie en maak elke week kans op een Marshall speaker (t.w.v. 249 euro)!

 

Stemmen kan tot en met 16 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?