Gezien: Brussels Philharmonic in New York

© Ginandtectonica via Twitter
| Brussels Philharmonic in de wereldberoemde Carneggie Hall in New York

Het Brussels Philharmonic maakte zaterdag haar debuut in de legendarische Carneggie Hall in New York. Intendant Gunther Broucke: "Dat deze droom nu werkelijkheid wordt, is een mooie maar wel verdiende bevestiging van het parcours dat we tot nu toe aflegden."

Het Brussels Philharmonic vertrok begin maart op tournee door Canada en de Verenigde Staten voor een reeks concerten. Het absolute hoogtepunt van die tournee vond zaterdag plaats: een optreden in de wereldberoemde Carneggie Hall in New York. 

"Dat is een muziektempel. De laatste Belg die daar was, was Toots Thielemans", zei paukenist Gert François nog aan BRUZZ.  "Het is een hele eer om op dat podium te mogen staan." Voor intendant Gunther Broucke is het een droom die werkelijkheid wordt.

"Dat deze droom voor Brussels Philharmonic nu werkelijkheid wordt, is een mooie maar welverdiende bevestiging van het parcours dat we tot nu toe aflegden", aldus Broucke. "Want zoals de beroemde en al even legendarische anekdote luidt: how do you get to Carnegie Hall? Practise, practise, practise!"

Op vrijdag 22 maart speelt het Brussels Philharmonic terug in Brussel. Veertig muzikanten van het orkest brengen dan in Tour & Taxis een reeks composities gegenereerd door artificiële intelligentie en geïnspireerd door klassieke werken van onder meer Beethoven en Stravinsky.

 

aze
© Freddy Neyts
| Brussels Philharmonic op de affiche van Carneggie Hall.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?