Paradise City: de intergalactische versie

Eén van de meest fantasierijke festivals om de zomer mee in te zetten, dat is Paradise City. Ondanks het regenweer kan je er dit weekend een frisse duik nemen in de beste kwaliteitsdance en top notch electronica van het hier en nu, dat allemaal in het landelijke Perk. Om je het bos door de bomen te gunnen kiezen we nu al onze drie favorieten uit de onlangs bekend gemaakte affiche.

VUURWERK
Het diep in de Brusselse betonnen jungle gewortelde VUURWERK maakte vorig jaar grote sier met een handvol uitstekende ep’tjes en met een resem stomende concerten waarover nog steeds wordt gesproken. Het trio Jergan Callebaut, Thieu Seynaeve en Sjam Janssens liet zijn electronicaproject ontspruiten aan het kunstenaarscollectief Run Tell Secrecy. Ze gooiden hoge ogen met een eigenzinnige remix voor Bon Iver en verleidden alternatieve popfans met ‘Warrior’, hun schaduwrijke single met Sylvie Kreusch van Soldier’s Heart. Tenslotte stortten ze hun klamme harten uit in ‘Grip’, een excellente futuristische treursong met niemand minder dan Max Colombie van Oscar & The Wolf achter de microfoon. Ook live braken ze potten. Ze keerden Cinema Aventure ondersteboven met een felgehypete show, deden van zich spreken op Les Nuits Botanique en staken op Pukkelpop de Castellotent in de fik. Wat volgt? Dat het trio zichzelf ontstijgt op Paradise City, quoi. Voor minder komen we niet.

OAKTREE
Fijngeknipte sampleflarden, ruwe digitale ruis en gonzende basklanken die hun knusse plekje in de groove zoeken? Elektro-akoestische tristesse waarin cello, viool en trombone de boventoon voeren? Tja, wie in het brandende epicentrum van de zomer toch nog snakt naar een flardje herfst, rept zich naar het podium waar Oaktree ten dans speelt. Nu ja, het zal eerder een aarzelend schuifelen zijn dan écht shaken. Want de dromerig meanderende electronica van Antwerpenaar Adriaan De Roover wiegt zelfs het meest opgepepte party animal onverichterzake in trance. Check zijn recente ep ‘Dust’, een pareltje dat internationale klasse uitstraalt. Hypnose gegarandeerd. Een krop in de keel ook.

SPACE DIMENSION CONTROLLER
Nog fans van de jaren tachtig in the house? Dan moet je op café met Ryan Keeling, de Amerikaanse producer achter het alias Space Dimension Controller. Maakte als tiener knullige sciencefictionfilms op een oude Maccomputer. Is niet vies van Phil Collins. En, gelukkig, ook niet van klassieke technohelden zoals Juan Atkins, Derrick May en Aphex Twin. Ah, en hij was lang verslaafd aan de game World Of Warcraft. Een studionerd? Misschien, maar dan wel eentje die een platencontract wist te versieren bij het Belgische kwaliteitslabel R&S, vandaag thuishaven van James Blake en Alex Smoke. Tof, maar hoe klinkt S.D.C nu? Alsof je met een katapult een vortex wordt ingeschoten en met de neus vooruit in de cockpit van het Starship Enterprise belandt. De soundtrack is hortende elektro met puntige blieps erdoor verweven. Scott me up, Beamy!

De volledige affiche vind je op www.paradisecity.be

FM Brussel zendt live uit van ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Wanneer de straat je tuin wordt: 'Een mens heeft natuur nodig'
  • Gudule: Brussel heeft een eigen wijn
  • Joost Vandecasteele: 'Mijn eigen boeken gooide ik weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Christine and the Queens: Queen C claims the throne
  • Back to the roots met Pauline Beugnies
  • Festival International des Brigittines
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement